Electrolux na targach IFA w Berlinie
Na międzynarodowych targach IFA 2012 w Berlinie, zarząd firmy Electrolux udowodnił, że potrafi połączyć pionierskie podejście do tworzenia nowych urządzeń z kreatywnością kulinarną. W specjalnie przygotowanej na targi kuchni, Keith McLoughlin, Prezes i Dyrektor Zarządzający Electrolux, Jonas Samuelson, Kierownik Działu Dużego Sprzętu AGD na Europę i Klaus Wührl, Dyrektor Generalny na Niemcy i Austrię przygotowali 3-daniową kolację wykorzystując i prezentując nowe urządzenia z linii Inspiration. Podczas spotkania przedstawili również plany firmy na przyszłość
Podczas targów IFA, przedstawiciele Electrolux skoncentrowali się na przedstawieniu danych i faktów. Do 2020 r. Electrolux planuje zmniejszyć emisję dwutlenku węgla o połowę, utrzymując dotychczasowe tempo wzrostu. Obecnie firma sprzedaje swoje produkty w 150 krajach, generuje przychody na poziomie 11,3 miliardów euro i zatrudnia 58 000 pracowników. Innowacyjne produkty zapewniają jej stały rozwój, a potrzeby konsumentów są najważniejszym czynnikiem, który wspiera tworzenie innowacyjnych urządzeń. Takie podejście, zakorzenione w filozofii firmy od początku jej powstania w 1919 r., jest odzwierciedlone w nowej linii urządzeń domowych Electrolux Inspiration.
Electrolux Inspiration - bądź profesjonalistą w swoim domu
Electrolux, dostarcza urządzenia najwyższej jakości dla profesjonalistów oraz gospodarstw domowych. Prawie połowa restauracji w Europie wyróżnionych gwiazdkami Michelin korzysta ze sprzętu Electrolux Professional. Urządzenia z nowej linii Inspiration zostały stworzone dla profesjonalistów i dostosowane do potrzeb użytkowników indywidualnych. Praktycznie każde urządzenie z nowej linii ma przynajmniej jedną funkcję, którą wcześniej można było znaleźć w sprzęcie profesjonalnym.
Urządzenia Electrolux Inspiration na Targach IFA 2012
Nowe piekarniki parowe oraz inteligentny piekarnik Inspiro zużywają o 20% mniej energii przy dużej, 74-litrowej pojemności wnętrza. Możliwość umieszczenia blachy na dziewięciu różnych poziomach ułatwia przygotowanie kilku potraw jednocześnie. Termosonda, z której regularnie korzystają szefowie kuchni, pozwala ustawić odpowiednią temperaturę i czas pieczenia. Dzięki programom automatycznym urządzenie samo dobiera właściwe parametry gotowania.
Chłodziarko-zamrażarki FreshPlus zostały tak zaprojektowane, aby dłużej utrzymać świeżość przechowywanych produktów. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań. Technologia TwinTech , czyli osobne chłodzenie każdej komory, sprawia, że wilgotność w chłodziarce jest utrzymywana na poziomie 65-90%, w odróżnieniu od 25-40% w urządzeniach z jednym systemem chłodzenia obu komór. Świeżość utrzymuje się dłużej także dzięki systemowi obiegu powietrza MultiFlow, który zapewnia równomierną temperaturę i wilgotność na wszystkich poziomach chłodziarki.
125 lat innowacji AEG
Na targach IFA w Berlinie nie mogło zabraknąć niemieckiej marki AEG, która w tym roku świętuje swoje 125-lecie. Przedsiębiorca Emil Rathaus założył AEG w 1887 r. w Berlinie. W 1907 roku do firmy dołączył Peter Behrens, architekt i wizjoner, jeden z twórców wzornictwa przemysłowego. Od tamtej pory, urządzenia marki AEG są perfekcyjne w swojej formie i funkcji. Projektanci dbają również o to, aby konsumenci mieli jak najlepsze doświadczenia użytkowe i emocjonalne związane z tą marką.
Urządzenia AEG w Berlinie
Suszarki AEG ProTex należą do wysokiej klasy energetycznej A+++, co plasuje je w kategorii najbardziej energooszczędnych urządzeń. Są wyposażone w silnik inwerterowy objęty 10-letnią gwarancją, który obniża poziom hałasu. Suszarka otrzymała certyfikat jakości Woolmark Gold, ponieważ jej programy są odpowiednie również do suszenia rzeczy bardzo delikatnych.
Funkcja TimeSaver w zmywarkach Favorit ProClean pozwala skrócić cykl zmywania o połowę. Technologie Sensorlogic i Prozone dostosowują ilość zużywanej wody do wielkości załadunku. Dopasowują także temperaturę i ciśnienie wody. Zmywarki ProClean należą do klasy energetycznej A+++.
źródło: elektrolux/pięknydom24.pl